Oct 22

L’autocar independentista de Buenos Aires

Un autocar comercial de dos pisos decorat amb una estelada gegant i el lema Ara tots podem viatjar ha soprès els habitatants de Buenos Aires (Argentina). 

 

FOTO: EL NACIONAL.CAT

Així ho van fer notar els membres de la pàgina de facebook Españoles en Buenos Aires, que es van veure sorpresos amb la gegantina estelada a la capital argentina. Tothom feia els seus pronòstics (tots equivocats): “potser sigui que és un bus que fa servei al Casal de Catalunya de Buenos Aires o de Rosario”;  “potser tingui alguna relació institucional”; “potser és un bus que alguna empresa de Catalunya ha venut a Gonzalbus i aquesta empresa encara no li ha canviat la pintura”, escriuen. 

 

La raó, segons han explicat a El Nacional fonts de l’empresa a Rosario, és tan senzilla com que els propietaris de Gonzalbus, Daniel i Julio González Piquer, han volgut homenatjar els seus avis originaris de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà).

 

Els avis de Gerri de la Sal són els pares de la Martha Piquer De la Mola, la mare dels propietaris de l’empresa, que va sorgir a començaments dels 90, a partir de l’experiència en transport escolar.