Oct 11

La presentació de la Federación Catalana del PSOE reuneix poca caspa unionista

La presentació de la Federació Catalana del PSOE ha punxat. Un centenar, a tot estirar, de persones de perfil unionista han assistit a la presentació del manifest que pretén “un PSOE català, fora del PSC” ja que segons ells aquest patit “ha desnaturalitzat el socialisme amb el catalanisme”.

Perquè us en feu una idea, el portaveu de la iniciativa és Julio VIlacorta, un unionista de renom que ha passat per PSC, Ciudadanos i UPyD. “La nostra idea no és formar un partit, sinó que el PSOE ens reconegui”. “Farem tots els moviments i tota la pressió perquè se’ns reconegui com el PSOE de Catalunya”, ha reblat abans d’afegir que “per consciència ciutadana hem cregut que havíem de fer el pas”.

Entre els assistents també s’hi ha deixat veure Antonio Robles, un dels fundadors de Ciudadanos i diputat al Parlament de Catalunya  durant els anys 2006 i 2009) i, que posteriorment va fer el salt a UPYD a Catalunya convertint-se l’any 2010 en cap de llista a les eleccions municipals a Barcelona i candidat a la presidència de la Generalitat. Alhora, també hi ha assistit un altre reconegut unionista gens compromès amb la causa independentista com és el portaveu de Unidos Sí, Enric Martínez, que va ser candidat a la Secretaria General de Podem a Catalunya.