Oct 30

La jutgessa que no deixava parlar en català i que va obligar a una nena de 6 sis anys a parlar en castellà fuig cap a Extremadura

FOTO: OLOT TV

FOTO: OLOT TV

Ana María Caballero Muñoz, titular fins ara del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’Olot, marxa cap a la seva terra natal i se’n va a Don Benito (Extremadura). Recordem que Caballero va ser protagonista d’una escena catalanofòbica en què va mostrar una falta de consideració cap a les lletrades Marta Alsina i Monsterrat Vinyets, fent-les sentir incultes i humiliades perquè no feien servir l’espanyol “idioma universal”, desenvocant aquest fet en dues faltes de desconsideració lleus pel TSJ de Catalunya, a les que Caballero va presentar al·legacions davant el CGPJ. 

 

Altres antecedents:

Aquest no és l’únic fet desafortunat de Caballero envers en català. El Departament de Justícia de la Generalitat també va elevar a la sala de govern del TSJC l’informe elaborat pels psicòlegs del Departament sobre l’actuació de la jutgessa durant l’exploració d’una nena d’uns sis anys, a qui hauria pressionat perquè parlés en castellà, quan ella hi tenia molta dificultat. Finalment, els psicòlegs es van ocupar de fer de mediadors lingüístics entre la nena, tutelada per la Generalitat de Catalunya, i la jutgessa.

Mala educació de Caballero:

La mala educació de Caballero no acaba així, ja que ha transcendit que va comunicar la seva baixa al Jutjat per telèfon, de manera que no es va acomiadar del seu equip com pertoca. Si bé està de baixa per malaltia, això no l’exonera de fer les coses com déu mana. 

L’acord de la comissió permanent del CGPJ es va adoptar el 19 d’octubre, tot i que es va oficialitzar a través de la publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE) el 25 d’octubre passat.