Nov 15

La justícia espanyola nega, de nou, el dret a decidir dels catalans

FOTO: INFO TOSSA

FOTO: INFO TOSSA

Un jutjat contenciós administratiu de Girona ha suspès de manera cautelar la celebració d’una consulta popular a Tossa de Mar (La Selva) que pretèn decidir sobre la construcció d’un nou port esportiu i que havia de tenir lloc el proper diumenge 20 de novembre. La delegació del Govern espanyol a Catalunya havia recorregut l’acord del ple i el decret d’alcaldia de la convocatòria.

 

El jutge, a la seva resolució, no entra en la qüestió de fons sobre la legalitat o no de la consulta convocada per l’ajuntament, sinó que la suspèn atesa la “imminència” de la celebració. El magistrat argumenta que si deixés que es celebrés “es privaria d’eficàcia la decisió del jutjat sobre el recurs de l’advocacia de l’Estat”.

 

El Govern de Mariano Rajoy representat per la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, va recórrer la celebració de la consulta de Tossa perquè entenia que es tracta d’una convocatòria de “caràcter general” i que l’Ajuntament no estava habil·litat per fer-ho, ja que necessitava una autorització del Consell de Ministres.

 

Ara, el jutjat ha donat tres dies a l’Ajuntament per recórrer la suspensió. El consistori ja ha dit que ho farà i alhora critica que la Delegació del Govern hagi esgotat gairebé el termini per presentar el recurs, ja que el decret d’alcaldia sobre la consulta es va signar el 8 de setembre.