Nov 16

La justicia belga no es refia del caràcter democràtic de les presons de Rajoy

La Fiscalia de Brussel·les ha demanat a Carmen Lamela, jutgessa de l’Audiència Nacional, informació sobre l’estat de les presons espanyoles de cara a la declaració d’aquest divendres de Carles Puigdemont i els quatre consellers que es van exiliar a Bèlgica abans que es presentés la querella contra ells per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

Puigdemont i quatre consellers estan citats demà a les dues del migdia per comparèixer per primera vegada davant el jutge. Serà el magistrat que haurà de decidir sobre la seva extradició, tot i això el veredicte podria no conèixer-se demà, sinó que es podria allargar per poder estudiar les al·legacions presentades per cadascuna de les defenses. 

 

Una vegada es dicti sentència sobre l’entrega o no de Puigdemont i els consellers a les autoritats espanyoles, la Fiscalia i les defenses tindran 24 hores per presentar recurs. Si això succeïx, el cas es traslladarà al Tribunal d’Apel·lació, que encara no sera l’última instància. La decisió d’aquest organisme encara es podrà recórrer a una instància superior.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.833 suscriptores