Nov 14

La jugada mestra que podria permetre la il·legalització del Partido Popular

La Fiscal anticorrupció Concepción Sabadell, durant el tràmit de conclusions definitives del judici del cas Gurtel, va considerar provat que Francisco Correa era responsable d’una estructura que intermediava entre càrrecs públics del Partido Popular i importants empresaris amb l’objectiu que els representants polítics cobressin comissions a canvi d’adjudicar contractes públics a les societats adjudicatàries. Sabadell, a més, va definir aquesta situació com “l’activitat duradora d’una organització constituïda per a delinquir» i orientada a “enriquir els seus integrants i quedar-se amb fons públics ensorrant el sistema públic de finançament”. En aquest sentit, el Ministeri Públic va donar molta importància a “l’abús de les funcions públiques” d’alguns dels acusats, que inclouen exalcaldes, exconsellers autonòmics i l’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas i va destacar que sense aquest ‘abús’ no hauria estat possible. 

Tots ells, segons la Fiscal anti-corrupció, van actuar “perjudicant greument l’interès general i saquejant les arques públiques”. Paral·lelament també va concloure que la trama beneficiava “els mateixos acusats i al PP” i que l’existència de la caixa B del partit estava “plena a nivell de tot l’estado español». 

 

Si la sentència del jutge del cas Gürtel acceptés aquestes conclusions de Concepción Sabadell, es produiria una situació inèdita: En compliment de la legislació espanyola, es donarien les condicions necessàries per iniciar el procés d’il·legalització de Partido Popular. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.833 suscriptores