Nov 16

La joventut esbojarrada de Susana Díaz

 

FOTO: EL MUNDO 30 AGOST 1999

FOTO: EL MUNDO 30 AGOST 1999

Jo faig ‘botellons’ com tothom, el que no en faci que tiri la primera pedra”. Aquest va ser el titular que la secció local de Sevilla d’El Mundo va publicar el 30 d’agost de 1999 en una entrevista amb Susana Díaz, aleshores una jove de 24 anys que ja dirigia la regidoria de Joventut i Ocupació del consistori sevillà i que, segons assenyala el periodista que signa la peça, ja era la “nena acaronada de l’Ajuntament”.

“Que begui al carrer tothom qui vulgui fer-ho. Estic contra els guetos”, defensava en aquell moment l’actual presidenta d’Andalusia, que assenyalava que no creia que els joves sevillans volguessin anar els caps de setmana a “fer balls de saló”.

L’entrevista posa de manifest la dilatada trajectòria política de Susana Díaz, que en 1999, data en la qual es realitza l’entrevista, va ocupar el seu primer càrrec institucional com a regidor de joventut a l’Ajuntament de Sevilla. Abans, amb 17 anys, la jove Díaz ja s’havia afiliat a les Joventuts Socialistes sent triada secretària d’organització en 1997.