Ene 12

La Fundación Francisco Franco acorralada

FOTO: EL PLURAL . Nét de Pinochet després de ser nombrat "caballero de honor"

FOTO: EL PLURAL . Nét de Pinochet després de ser nombrat “caballero de honor”

Tot plegat té per origen una picabaralla dialèctica entre Izquierda Unida i la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF). En primer lloc, IU va registrar el 25 de desembre passat al Congrés una iniciativa per revisar els documents que disposa la Fundació i aquesta li ha respost. Una contestació que la formació comandada per Alberto Garzón ha qualificat com “un missatge de Mordor, també conegut com a Fundació F. Franco”.

En el aniversario de J.R.R. Tolkien hemos recibido un mensaje de Mordor, también conocido como Fundación F. Franco:http://www.fnff.es/Comunicado_de_la_FNFF_Contestacion_a_Izquierda_Unida_3364_c.htm 

Amb aquest joc de rols i de paraules, el dictador seria Sauron. Una broma que té un rerefons molt més seriós: la Fundació podria estar violant la llei de Secrets Oficials en el referit a protecció de materials classificats. I és que els diputats Alberto Garzón i la responsable de Memòria Democràtica d’IU, Esther López Barceló, consideren que hi ha informació important i secreta que estaria en mans de la Fundació Francisco Franco. 

 

I és que fa diversos anys la Fundació va rebre ajudes públiques per digitalitzar documents dels quals en disposaven a fi i efecte que aquests passessin a mans de l’Estat, és a dir, de privats havien de passar a ser de domini públic. I segons IU, no està clar que això hagi estat així. 

Aquesta és la pretensió d’Esquerra Unida, però la FNFF no està per la labor de renunciar als documents i ha respost a la formació de Garzón amb un comunicat poc amigable.

 

 

Així, la Fundació assenyala que ells (la Fundació) “no organitzen actes d’enaltiment del dictador”, sinó que “organitzen actes d’homenatge a qui fos cap de l’Estat per donar a conèixer tots els objectius aconseguits per a Espanya durant el seu govern”. I per conèixer-los, insta a IU i a “sus caballeros andantes de la triste figura” a “llegir la història d’Espanya, la de debò”.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.817 suscriptores