Nov 07

La detenció de l’Alcaldessa de Berga acaba a la Comissió Europea gràcies a eurodiputats catalans

FOTO: BERGA ACTUAL

FOTO: BERGA ACTUAL

Els Eurodiputats catalans han portat la detenció de l’alcaldessa de Berga a la Comissió Europea. Al capdavant d’aquesta iniciativa hi han estat l’eurodiputat del PDECAT, Ramon Tremosa; els de ERC, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall; i el d’ICV, Ernest Urtasun, que tots ells han registrat una pregunta escrita a la Comissió Europea en la qual trasllada la detenció el divendres de l’alcaldessa de Berga (Barcelona), Montse Venturós, per no haver comparegut davant el jutge per haver mantingut una bandera ‘estelada’ durant les eleccions del 27S i el 20D de 2015.

 

La pregunta concreta que formula Tremosa i que també ha publicat a Twitter és si la Comissió Europea creu que el sistema judicial espanyol compleix amb la independència judicial requerida a la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, així com els demana l’opinió sobre la detenció de Monste Venturós pel simple fet d’haver penjat una estelada al balcó de l’Ajuntament.

 

Així mateix, aquests eurodiputats recorden que el 65% de la població espanyola consideren dolenta o molt dolenta la independència judicial segons EU Justice Scoreboard 2016.

 

I conclouen que la independència judicial deriva del dret a la tutel·la judicial efectiva que reconeix la Constitució espanyola en el seu article 24 i també la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.