Oct 30

A judici el neonazi que va amenaçar David Fernández

FOTO: EL PERIODICO

FOTO: EL PERIODICO

L’home d’ideologia nazi que -presumptament- va amenaçar de mort David Fernández a la cruïlla del carrer Còrsega amb passeig de Sant Joan, a Barcelona, està citat a judici el dimarts 13 de desembre. 

Segons va denunciar Fernández, una persona vestida de negre i amb estètica militar liva tallar el pas i -en to amenaçador- li va dir: “Sé qui ets perfectament i et clavaré una pallissa ara mateix”, segons va denunciar Fernández i ha explicat aquest divendres la CUP en un comunicat. Aquesta persona va seguir l’exdiputat i va continuar amenaçant-lo amb expressions com ‘ja t’ha arribat l’hora’ i ‘el que és teu és de compte enrere’, fins que, amb l’ajuda dels veïns, l’home va marxar tot i que hores després va rondar els voltants de l’habitatge de l’exdiputat, on va ser fotografiat.

Després de la denúncia immediata davant dels Mossos d’Esquadra va ser detingut en pocs dies i el Jutjat d’Instrucció va qualificar el delicte com d’amenaces lleus. Tot i això, la Fiscalia Especial contra els Delictes d’Odi de Barcelona ho va recórrer perquè considera que es tractava d’amenaces greus.

A l’informe del Ministeri Públic citat per la CUP en el seu comunicat, el fiscal considera que les amenaces van suposar un “risc clar per a la seva integritat física” i adverteix que l’acusat té una clara i definida relació amb cercles neonazis i d’extrema dreta.