Nov 09

Ja es coneixen els nous càrrecs de Fernández Díaz i Margallo

FOTO: ONDA CERO

FOTO: ONDA CERO

El polèmic exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz ocuparà aquesta nova legislatura que s’enceta en els propers dies, la presidència de la Comissió d’Exteriors del Congrés dels Diputats. Així ho han anunciat aquest dimarts fonts del PP, que també han apuntat que l’expresident del Congrés Jesús Posada serà el nou president de la Comissió Constitucional, i l’exministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo presidirà la comissió mixta de Seguretat Nacional.

 

Així, doncs, havent fallat les portes giratòries per a aquestes persones, el PP els recol·loca. Posada –fins ara president de la Comissió d’Exteriors- substitueix com a president de la Comissió Constitucional l’ara ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido. El seu lloc com a president de la Comissió d’Exteriors, que també havia ocupat Josep Antoni Duran i Lleida, ara l’ocuparà Fernández Díaz. L’exministre Margallo es queda amb la comissió de Seguretat Nacional, on assisteixen representants del Congrés i del Senat. 

Fernández Díaz, per la seva banda, no ocupà la de Seguretat Nacional, sinó la d’Exteriors, una àrea on fins ara no tenia experiència. Posada –considerat un home negociador i fidel a Rajoy- presidirà la Constitucional, que és la de més pes polític de les tres.