Oct 15

Iceta intenta arreplegar vots d’última hora criticant la «deriva independentista» catalana

En un intent a la desesperada de ratificar-se com a secretari general del PSC, Miquel Iceta ha enviat una carta formal a les bases on els ha demanat el vot «per tenir la força necessària «per seguir plantant cara a la insensata deriva independentista al Parlament». En aquestes línies, Iceta explica el «lideratge reconegut dins i fora del partit, tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya, i la seva experiència, al mateix temps que es defineix com una persona «oberta a les innovacions i als canvis».

Paral·lelament, Iceta ha manifestat que ell és el líder més adient per «afrontar els canvis necessaris per millorar el partit amb esperit integrador, proposar l’estratègia a seguir en els propers anys amb la mirada posada en el futur però fent cada pas amb seguretat». I que això farà millor que la seva rival, Núria Parlon. 

El socialista reitera que «faci el que faci el PSOE, el PSC ha de votar no a Rajoy». Però acte seguit fica aigua al vi i considera que la relació federal amb el partit socilaista espanyol ha de seguir essent la mateixa.

Acaba dient que: «demano el teu vot si penses que cal aprofitar les persones amb experiència, si penses que l’important no és l’edat de la persona, ni el temps que fa que milita al partit».  Sobre Rajoy ha argumentat que no es pot «avalar la continuïtat de qui no ha volgut obrir un diàleg per resoldre l’encaix de Catalunya amb la resta d’Espanya».