Nov 12

El govern d’Aguirre va ordenar a la Gurtel fer negoci amb les víctimes del terrorisme

FOTO: RTVE

FOTO: RTVE

Isabel Jordán és una de les 37 acusades en la primera època d’activitats de la trama Gürtel (1999-2005) i administradora d’alguna de les empreses de Francisco Corretja. Jodán ha destacat aquest divendres davant el tribunal que entre els actes que la Comunitat de Madrid va ordenar fraccionar per eludir els requisits legals d’adjudicació de concursos es troba l’acte homenatge pels atemptats de l’11 de març de 2004, el primer esdeveniment que va organitzar la xarxa.

Jordán ha confirmat que la factura d’aquest acte aconseguia els 140.000 euros i que va ser fraccionada en més de 10 rebuts amb un cost menor a 12.000 euros. “De 140.000 euros passa a 11.954,39 euros (quantitat d’una de les factures) i hi ha altres 10 més fins a arribar als 140.000”, ha indicat Jordán.

Durant el judici, després de mostrar-li diversos correus electrònics que van ser intercanviats entre ella i altres persones encarregades d’organitzar els esdeveniments de la Comunitat de Madrid, l’acusada ha reiterat que era habitual fer “factures fora de contracte” a causa de les despeses extres que podien sorgir en la preparació de l’acte. Segons demostra un dels e-mail visualitzats durant la sessió d’aquest divendres, també es va fer una facturació posterior al negociat en aquest acte de commemoració.