Oct 28

El Gobierno de España torna a fer el rídicul, aquest cop a Finlàndia

FOTO: LA VANGUARDIA

FOTO: LA VANGUARDIA

Que el procés català s’està internacionalitzant no és cap novetat per ningú. Fa dos dies, Romeva el va exposar al Parlament de Finlàndia i amb aquest ja són vuit les seus parlamentàries d’arreu del món que s’han avingut a escoltar-nos: Irlanda, Uruguai, Paraguai, Estats Units, Bèlgica i Suïssa. 

Després d’unes paraules de benvinguda del diputat del Partit dels Finlandesos Simon Elo, Royo i Romeva s’han dirigit als parlamentaris assistents pronunciant un discurs adaptat al públic que els escoltava amb un bon començament: “estem totalment d’acord amb les paraules de la declaració d’independència de Finlàndia, que l’any vinent celebrarà el seu centenari”.Royo afegia: “la Constitució espanyola no impedeix fer un referèndum si hi ha voluntat política”

El ridícul de la ‘caverna’ amb la traducció de la paraula ‘minister’

La invitació de l’acte presenta el conseller com a “ministre d’Exteriors del govern de Catalunya”, denominació que provocat mal de panxa a l’ ‘ultra’ La Gaceta. El rotatiu critica que tot i la suspensió cautelar del TC la Generalitat de Catalunya continua presentant-se a l’exterior ja no com a conseller, sinó com a ministre d’un hipotètic Estat català”.

El cas, però, és que la denominació ‘minister’ és la traducció de ‘conseller’ més exacta que es pot fer a l’anglès. En aquest sentit, els consellers del govern escocès s’anomenen ‘ministers’