Feb 17

Gabriel Rufián i Sergi Miquel seran els portaveus independentistes a la comissió de la “Operación Cataluña”

FOTO: LA VANGUARDIA

Per fi ha arribat al dia i després de mesos d’espera el Congreso de los Diputados desbloquejarà la comissió de d’investigació que analitzarà possibles responsabilitats polítiques de la ‘Operació Catalunya’, la presumpta guerra bruta de l’estat contra el procés sobiranista. En aquest sentit, els portaveus dels grups parlamentaris han arribat a un acord que els partits catalans i Unidos Podemos veuen en bons ulls. Així, la Mesa de la comissió estarà integrada per cinc membres i la presidència es concedirà al PNB.

A més, la comissió estarà formada pels portaveus de cada grup parlamentari. El d’Units Podem serà el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech. Les formacions sobiranistes també han designat als seus. El del PDECat serà Sergi Miquel i el d’ERC Gabriel Rufián. La resta de partits encara no han triat als seus representants i ho poden fer fins dimarts,  dia en què les forces polítiques demanaran formalment a la presidenta del Congreso, la ‘popular’ Ana Pastor, que posi data a la constitució de la comissió d’investigació i es preveu que estigui en funcionament, com a molt aviat, el mes de març. 

En les primeres sessions, els integrants hauran de pactar a quins compareixents es reclama, tot i que la compareixença de l’exministre d’Interior, Jorge Fernández-Díaz, no està assegurada atès el seu estat de salut. Es dóna per fet que entre ells hi serà el exdirector de la Policia, Ignacio Cosidó i el exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel d’Alfonso.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.817 suscriptores