Nov 14

Franco-Rabell i Coscubiela pensen en anar a la llista del PSOE el 21D

Amb la proclamació de la República Catalana el 27 d’octubre al Parlament i la immediata reacció del Gobierno d’España en forma de suspensió de l’autonomia per via de l’article 155, les eleccions imposades del proper 21 de desembre no seràn com qualsevols altres. Dins l’independentisme s’han evidenciat les discrepàncies sobre la conveniència o no de la llista unitària o separada i dins del PSC es prenen aquests comicis com els més importants de la seva història, ja que un augment de la participació pot beneficiar aquestes sigles, atès que l’abstencionisme sol tenir el seu perfil.

 

És per això que en els últims dies s’han fet públics fitxatges de renom com membres de Sociedad Civil Catalana i l’exconseller d’Interior, Ramon Espadaler, abans militant d’Unió Democràtica de Catalunya i mà dreta de Duran i Lleida. Tot plegat amb l’objectiu de sumar suports per la dreta i de tendència democrostiana. Ara bé, per no perdre els vots de l’esquerra, des de Nicaragua s’estarien plantejant fer fitxatges de l’antiga Iniciativa per Catalunya els Verds o fins i tot de l’antic PSUC, amb l’objectiu d’aglotinar el vot d’esquerres i federalista.

Algunes travesses aposten a  la catedràtica de Filosofia i Ètica Victoria Camps —molt lligada al PSOE, i de fet ja va ser exsenadora pel partit i també ha treballat en comitès d’experts amb Ferraz i en concret amb Pedro Sánchez— o la exregidora del PSUC i d’ICV Eulàlia Vintrò. Tot i això, no està res clar i no hi ha res segur. Potser Lluis Franco Rabell i Joan Coscubiela faran el pas.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.831 suscriptores