Ene 14

El fracassat de l’Herrera se’n riu del procés

 

 

FOTO: EL DIARIO

FOTO: EL DIARIO

L’exlíder d’Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, ha reaparegut a l’escena pública després d’estar un temps a l’ombra i ho ha fet afirmant que “Catalunya no serà sobirana”. perquè “Espanya tampoc ho és”. Les paraules les ha pronunciat durant l’acte de presentació de Federalistes de CCOO on ha ofert una conferència titulada “Democràcia, Federalisme i Plurinacionalitat”.

 

L’ecosocialista ha advertit que l’independentisme està “en via morta” i ha recordat que a les passades eleccions del 27-S va guanyar “electoralment però va fracassar estratègicament”. En aquest sentit, posa d’exemple que “no ha sabut seduir una majoria de la població com exemple l’Àrea Metropolitana de Barcelona. No ha penetrat a la classe treballadora”.

 

Igual que el seu company unionista Lluís Rabell, creu també, que “l’independentisme a partir d’ara seguirà l’estratègia de mantenir la tensió per mantenir-se al poder”. 

 

I per acabar, ha recordat la seva idea de federalisme en tant que “no ens podem tancar en la proposta Estat nació. Hem d’apostar per un federalisme que pugui atreure a unes classes populars que tinguin la capacitat d’arribar a aliances per aconseguir-ho”. 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.827 suscriptores