Oct 15

Forcadell exigeix al govern de Rajoy que demani perdó per l’afusellament de Companys

Durant els actes d’homenatge a l’expresident de Catalunya Lluís Companys que va ser afusellat per les tropes franquistes, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha demanat “que s’anul·li el judici sumaríssim que va condemnar a mort el president de la Generalitat republicana, Lluís Companys” i ha reclamat al govern espanyol demani “perdó pel seu afusellament”. 

 

El Govern de la Generalitat he fet la tradicional oferta floral a la tomba, que se situa a la Pedrera de Montjuïc on també ha manifestat que: “Companys és l’únic president afusellat pel feixisme a Europa”. I que “no és revenja, com diuen alguns per justificar la seva negativa, és justícia per a tots els condemnats pel franquisme”. “Justícia pels afusellats, pels deportats als camps nazis i pels que van passar anys a la presó”. Finalment, ha conclós que “un país no pot ser just si no ha fet justícia a les seves víctimes”.

 

En aquest sentit, ha anunciat que el ple del Parlament de la propera setmana debatrà una resolució per “demanar la nul·litat de totes les sentències dictades per motius franquistes, entre 1939 i fins el 1975”.