Nov 05

Fernando Savater diu que Esquerra Republicana està al costat d’ETA

FOTO: REPUBLICA.COM

FOTO: REPUBLICA.COM

El conegut filòsof, escriptor i unionista Fernando Savater s’ha mostrat, en un article en el diari El País, molt crític amb Esquerra Republicana i Podemos i els ha acusat “d’estar al costat del terrorisme d’ETA”. Per començar, el subtítol ja està carregat d’intencions: “l’esquerra de veritat és la que es va enfrontar al terrorisme i va donar suport a les víctimes” i continua criticant el discurs del republicà Gabriel Rufián del passat dissabte al Congrés dirigit a l’abstenció socialista, i el qualifica de “mal còmic de tele escombraries”.

No tenint-ne prou amb això, afegeix “els cognoms —Rufián, Fachin, Tardà…— són mala sort, clar: però certs comportaments no ajuden”, així comença la columna d’opinió de Savater, on mostra la seva perplexitat per l’enuig de Podemos quan va ser acusat per Ciutadans de donar suport als terroristes i no a les víctimes. 

No quedant satisfet amb atacar ERC, Savater ataca Podemos assegurant que Errejón i Iglesias van “dirigir un escarni contra Rosa Díaz”, líder d’UPyD, a qui defineix com a “lluitadora antiterrorista al País Basc”; i acusa Iglesias de “fraternitzar amb els de Batasuna i elogiar la perspicàcia política d’ETA”. A més, els retreu aplaudir Bildu al Congrés i que no se’ls hagi vist “en cap acte a favor de les víctimes”.