Oct 22

Fernández Díaz fa servir la sentència dels toros per amenaçar els catalans

El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha dit -en to amenaçador- en declaracions a Onda Cero que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que suspèn la prohibició de les corrides de toros a Catalunya és “un aviso para navegantes”.

FOTO: AGENCIA CATALANA DE NOTÍCIES ACN. PRESA DURANT CAMPANYA ELECTORAL 26-J

Ha continuat dient que “es pot ser aficionat o no als toros, però com diu el TC una cosa és que la Generalitat tingui competències per regular aspectes vinculats a la tauromàquia i una altra que tingui dret a prohibir, i a alguns els agrada molt prohibir”, ha dit. Segons el ministre, “la ILP aprovada pel Parlament de Catalunya el 2010 no tenia com a objectiu evitar la crueltat contra els animals sinó eliminar la presència a Catalunya de quelcom “molest” que “s’identifica amb el que és espanyol” com són els toros”. 

El ministre en funcions ha fet gala que la sentència es produeix arran d’un recurs del grup parlamentari del PP al Senat al 2010 i de l’aprovació d’una llei el 2013 per la regulació de la tauromàquia com a patrimoni cultural (aprovada amb la majoria absoluta del PP) i que defineix la tauromàquia com “un conjunt d’activitats artístiques i un patrimoni cultural de tots els espanyols”.