Nov 02

Es fa públic el dineral que s’han gastat els diputats espanyols viatjant durant l’estiu a costa del Congrés

FOTO: FOTOMADRID

FOTO: FOTOMADRID

El Congrés ha gastat 849.941,91 euros en desplaçaments dels diputats en el tercer trimestre de 2016, durant els quals l’activitat de la Càmera s’ha centrat a buscar la majoria suficient que finalment ha permès investir aquest dissabte un president del Govern. De l’1 de juliol al 30 de setembre, els diputats van realitzar viatges per “activitat parlamentària” per un cost de 580.495,58 euros, quantitat que inclou bitllets d’avió, tren i també kilometraje amb vehicle propi. En aquest apartat s’inclou únicament els desplaçaments des del lloc de residència fins a Madrid per assistir a activitats parlamentàries com a plens, comissions o altres reunions oficials. La denominada “activitat política”, viatges per a actes de partit que també són pagats per la Càmera, va suposar una factura de 84.921,53 euros.

L’any passat, amb el Congrés en activitat, es van facturar 1,2 milions.Aquests dos conceptes sumen 665.417,11 euros, encara que el cost total dels desplaçaments en el tercer trimestre ascendeix a 849.941,91 euros, ja que aquesta última quantitat inclou també les despeses de gestió, de cancel·lacions i canvis, així com els bitllets emesos i pendents d’utilització. La suma total és inferior al facturat en el mateix període de l’any passat -1,2 milions d’euros-, encara que en aquell temps el Congrés es trobava a plena activitat i ara es trobava en un moment de transició, amb el Govern en funcions i amb una labor legislativa limitada.

Quant als viatges internacionals, el portal de la Transparència del Congrés informa també de tres desplaçaments en els tres mesos d’estiu a Tiblisi, Bratislava i Xangai, tots al juliol. Segons es detalla, el viatge a Tiblisi per assistir a l’Assemblea Parlamentària de la OSCE ha suposat un cost de 27.107,32 euros i a Bratislava, per a la reunió de presidents de la COSAC, 3.692,38 euros, mentre que la presència en l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN de Xangai està pendent de facturació.

 

INFORMA: AGÈNCIA EFE