Nov 07

Fa por: Coneix el ministre Méndez de Vigo

FOTO: EL CONFIDENCIAL

FOTO: EL CONFIDENCIAL

El nou Ministre de Cultura fa por. Té un passat horripilant Cada detall que coneixem ens espanta més. Coneixem-lo una mica més: 

 

1- Pare Franquista

Méndez de Vigo va néixer el 21 de gener de 1956 a Tetuán (Marroc) aleshores sota protectorat de l’estat espanyol franquista on el seu pare havia estat destinat com a tinent d’infanteria i,més tard, seria ajudant del general Franco.

 

2- Família militar

El desembre de l’any passat es va publicar al BOE el nomenament de Pedro Méndez de Vigo, germà del ministre, com a director del gabinet tècnic del Secretari d’Estat de Defensa. Abans havia estat coronel de l’Exèrcit de Terra i ha estat cap de l’Àrea d’Anàlisi Geopolític de la Divisió de Coordinació i Estudis de Seguretat i Defensa.

 

3- Influència directe al CNI

 La seva germana, Beatriz Méndez de Vigo el 2 d’agost del 2012 va ser nomenada secretària general del CNI. Així doncs, és una de les peces més importants de la maquinària de l’Estat contra el procés.

 

4- Família aristòcrata

 El ministre és Baró de Claret i per línia paterna, el ministre és descendent directe del marquès de Cubas, arquitecte i promotor de la madrilenya catedral de l’Almudena, i de la reina governadora Maria Cristina de Borbón i el seu segon marit el duc de Riánsares, pel que té un parentiu amb la família reial espanyola. Pel costat matern té per avantpassat al marquès d’Esquilache, ministre de Carles III destituït després del motí d’Esquilache, i és nebot de l’anomenada «musa de la Transició» Carmen Díez de Rivera.

 

El 1985, a la capella de la finca Les Jarillas, Íñigo Méndez de Vigo va contreure matrimoni amb María Pérez de Herrasti i Urquijo, filla de Ramón Pérez de Herrasti i Nárvaez, XIV marquès de Albayda, i de Begoña Urquijo i Eulate. La seva dona és cosina de l’exministre de Defensa Pedro Morenés i de l’empresari Borja Prado, president d’Endesa.

 

4- Membre de l’Opus Dei

Méndez de Vigo es va deixar fotografia, amb altres membres del govern del PP, el 2014 en un acte de l’Opus Dei a Madrid de la beatificació de Álvaro del Portillo.

 

5- Té un cunyat neonazi que va atacar la seu de la Generalitat a Madrid

 Entre els dotze membres de col·lectius i partits d’ultradreta que la Policia va detenir després d’atacar la seu de la Generalitat a Madrid l’Onze de Setembre del 2013, hi figura un vell conegut en els cercles feixistes: Iñigo Pérez de Herrasti, cunyat del ministre. A part d’això, és dirigent d’Aliança Nacional i compta amb un ampli historial delictiu que l’ha portat a estar a la presó durant diversos anys.