Oct 18

Expedienten un guardia urbà per lluir una bandera espanyola i passar d’un servei per anar amb els Legionarios

Amb molt d’encert, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit expedientar un agent de la guàrdia urbana que lluïa una canallera amb els colors de la bandera d’Espanya. Però no només aixo, ja que de ser només aquest detall estaríem davant d’una possible vulneració del dret a la llibertat d’expressió contraposat als agents que llueixen estelades.

La clau de volta rau en l’actuació duta a terme per l’agent vora les 13:20 hores quan va ser “enganxat” pel subinspector en cap de l’Unitat d’Investigació i Prevenció de la Accidentalitat esperant-se a la cua d’una manifestació de la Germandat de d’antics Caballers Legionaris.

En vista d’això, el subinspector va ordenar al cap, “que es treiés del braç la canellera amb la bandera que portava i lluïa de manera ostentosa, ja que aquest element no formava part de l’uniforme i a més suposava un presumpte perjudici per la imatge del cos de la Guardia Urbana de Barcelona, que ha d’actuar amb absoluta neutralitat i imparcialitat”, demanda a la qual l’agent es va negar. De manera que se l’acusa d’haver vulnerat l’article 10b de la Llei de Policies Locals de Catalunya 16/1991

“Actuar, en el compliment de les seves funcions, ambabsoluta neutralidad política i imparcialitat i en conseqüència, sense fer cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altre circumstància personal o social”.