Oct 10

Èxit de Puigdemont malgrat el boicot espanyol: 10 ambaixadors assisteixen a la seva conferència a Madrid

No estem acostumats a que Carles Puigdemont -ni cap altre president de la Generaltiat- vagi a Madrid a explicar el procediment d’independència. Tot i així, Carles Puigdemont ha decidit fer-ho i ho ha fet aquest matí en un esmorzar organitzat per Europa Press a l’hotel Villa Magna, situat en plena Castellana i on hi han assistit representants diplomàtics però cap representant del govern espanyol continuant, doncs, com si no estigués passant res. 

 

A destacar, els ambaixadors: el de França, Yves Saint Geours; el del Regne Unit, Simon Manley; el d’Egipte, Ahmed Ismail Abdelmoeti; el d’Irlanda, David Cooney; la d’Algèria, Taous Feroukhi; el de Veneçuela, Mario Isea Bohórquez; el de Bèlgica, Pierre Labouverie; el de Dinamarca, John Nielsen; el dels Països Baixos, Johannes Van Bonzel; el de Suècia, Lars-Hjalmar Wide… I com hem dit, ni rastre del govern de Rajoy, que era el destinatari del principal missatge de Puigdemont i l’interlocutor més important.

 

L’única personalitat important de la política espanyola, el socialista Ángel Gabilondo, que -com ja és conegut- té un tarannà més obert i dialogant en aquesta qüestió que la majoria dels seus socis polítics.