Feb 16

Europa deixa l’Estado español en evidència amb 4 últimàtums i un avís d’una tongada

 

FOTO: FORUM LIBERTAS

La Unió Europea ha renyar de valent el Gobierno de España per incomplir fins a cinc directives europees: sobre la morositat; la normativa sobre els límits màxims de contaminació; la dels treballadors desplaçats, ha avisat Hisenda que cal canviar el Model 720; i finalment, la del whistle-blowing

Primera advertència en morositat. La Comissió Europea ha advertit Espanya que incompleix la directiva europea sobre morositat, amb l’objectiu protegir les PIMES en les seves transaccions comercials. Brussel·les critica que l’Estat prorroga sistemàticament el termini legal de pagament a trenta dies i que això acaba essent un “problema molt greu per les empreses, sobretot, les petites”. 

Incompliment de la normativa sobre els límits màxims de diòxid de nitrogen (NO2) que es poden emetre a l’atmosfera, un gas que bàsicament prové del trànsit. Si no ho arregla, es portarà al Tribunal de Justícia

La Comissió Europea també ha donat dos mesos al Govern espanyol per adaptar la legislació espanyola a l’europea pel que fa a la matèria de treballadors desplaçats. 

Hisenda tampoc se’n salva. La Comissió Europea creu que les multes imposades per Hisenda als que no declaren correctament els actius a l’estranger són “desproporcionades”, “discriminatòries” i que “estan en conflicte amb les llibertats fonamentals de la UE”.  

Finalment, Brussel·les també critica Espanya per incomplir les normes dels anomenats ‘whistle-blowers’, els també coneguts com a reveladors d’informació, i que treballen per a un organisme i denuncien públicament o a un tercer les faltes o les irregularitats comeses per aquest organisme per interès públic.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores