Nov 29

Estudiants de la UAB denuncien la discriminació als catalanoparlants

FOTO: UAB .CAT

FOTO: UAB .CAT

Plataforma per la Llengua i l’Assemblea d’Estudiants de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han denunciat que la majoria d’assignatures que s’imparteixen a la facultat són en llengua castellana. Val a dir que la immersió lingüística només es garanteix a l’ensenyament obligatori, però aquest col·lectiu assegura que tot i haver-se matriculat en assignatures que prometien l’ús de llengua catalana, els alumnes es troben en moltes ocasions que a la classe el professor utilitza el castellà.

 
De complir-se aquest cas, estariem davant d’un incomliment dels drets dels alumnes que volen fer classe en català. “Et pots matricular en els dos idiomes, però si ho fas en català, en arribar a classe es donen situacions com ara que hi ha estudiants d’Erasmus que no entenen el català i demanen que es faci en castellà, o que el professor directament imparteixi la classe en castellà”, assenyala Gonzalo Bonnín, portaveu de l’Assemblea.

 
Així, doncs, aquest col·lectiu considera que el problema rau en la mala gestió acadèmica, atès que caldria posar més èmfasi en que els estudiants d’Erasmus que no coneixen el català no es matriculessin en classes que s’imparteixen en aquesta llengua (en referència als Erasmus europeus). 

 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.817 suscriptores