Nov 28

ESCÀNDOL: Obliguen una mare a fer un examen a Madrid just després de parir

FOTO: FOTOS DIGITALES

FOTO: FOTOS DIGITALES

Una metge anestesista de la Comunitat de Madrid es va haver de presentar a un examen quan acabava de parir. L’examen era per optar a una plaça fixa en un hospital i ella no volia, ni podia, perdre la convocatòria.

 

Carmen Truyols, especialista en Anestesiologia i Reanimació, fa tres anys que encadena contractes temporals amb la Comunitat de Madrid, en qualitat de “treballadora eventual”, després dels quatre anys que va fer com a resident per haver aprovat les oposicions.

 

“Firmo contractes cada sis mesos o cada anys, però n’he arribat a firmar per dos mesos”,  ha explicat la metge a l’agència Europa Press.

 

Una setmana abans de l’examen, que es va fer dissabte 26 de novembre, ja va avisar el tribunal de l’oposició que estava embarassada de 39 setmanes i mitja i que es podia posar de part poc abans de la prova, però no li van donar cap solució:

“Em van dir que no hi havia cap solució i que l’únic que es podia fer era enviar algú a l’hospital perquè m’examinés. Una dona membre del tribunal em va dir que li feia vergonya, perquè ella també era mare, però que no hi havia cap més possibilitat establerta.”

 

INFORMA: CCMA

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.818 suscriptores