Dic 05

ESCÀNDOL: Jugada bruta del Tribunal Supremo per convertir el President Puigdemont en Pres Polític

El jutge del Tribunal Supremo, Pablo Llarena, ha acordat retirar les ordres europees de detenció contra Carles Puigdemont i els quatre consellers del Govern que es troben a Brussel·les –Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí- en aplicació de l’article 155, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí.

Llarena, com a jutge instructor, utiltizant una factultat que li permet la Llei espanyola, ha ordenat que es comuniqui la seva decisió a les autoritats belgues perquè quedi sense efecte la col·laboració sol·licitada.

 

Amb aquest moviment es pretén evitar que la justícia belga decideixi els delictes pel quals han de ser processats els polítics catalans. Recordem que els delictes de sedició i rebel·lió no existeixen a Bèlgica, per la qual cosa el jutge a Brussel·les buscava un delicte que pogués tenir una certa equivalència i aquest seria la coalició de funcionaris, que comporta 6 mesos de presó.

Amb aquesta decisió, la justícia belga ja no estaria obligada a extradir Puigdemont i els consellers destituïts, però -alerta- aquests serien detinguts igualment si tornen a Espanya perquè l’ordre nacional de detenció segueix vigent. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.830 suscriptores