Ene 02

Els espanyols valoren la monarquia, Felipe VI i el Borbó emèrit amb grans notes

FOTO: VOZ POPULI

FOTO: VOZ POPULI

Segons el Macrosondeo dut a terme pel diari espanyolista EL ESPAÑOL-SocioMétrica sobre el paper actual de la monarquia, Felipe VI -el proper 30 de gener compleix 49 anys- ha aconseguit un 6,4 de nota per a la institució que lidera i situar-la així en els mateixos nivells que en la dècada dels 90 del segle passat.

A més, en el treball realitzat en aquesta ocasió pel professor Gonzalo Adán aproven tots els membres de l’actual Família Reial, inclosos Juan Carlos I -que va caure a les enquestes després del seu afer a Botswana el 14 d’abril de 2012- i la reina Letizia -que havia compartit des de llavors el suspens amb el seu sogre-. La més popular, amb un 7,5 de nota, és la reina  Sofia, emèrita des de 2014.

A continuació, Felipe VI amb un 7,3, el mateix notable del que va gaudir el seu pare fins al safari de Botswana. Paral·lelament, la reina Letizia s’ha consolidat en 2015 i obté un 6,3. Juan Carlos I, rei emèrit des de la seva abdicació, rep un 6,1, la qual cosa pot ser interpretat com un perdó generalitzat per la societat espanyola. Tot i això, suspenen les dues germanes del rei, però aquestes ja no formen part de la Família Real (són família del rei però no reben diners públics): amb un 4,5 la infanta Elena, que amb prou feines participa en actes públics, i amb un 2 la infanta Cristina, a la qual el rei li va treure el seu títol de Duquessa de Palma l’any passat. 

Segons l’enquesta de l’ESPAÑOL, els seguidors de Unidos Podemos li donen un miserable  0,6 a la Institució. Ni tan sols la reina Sofia se salva del rebuig de l’esquerra més esquerra de l’arc polític espanyol: amb prou feines un 2,8 d’aprovació. 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores