Ago 11

Els documents secrets del Regne Unit sobre la independència

Vulguin o no, el procés per a la independència de Catalunya està tenint molt de ressò arreu del món, alguns exemples d’això ho són per exemple «el comunicat de l’ambaixada dels Estats Units a Espanya, la trobada de Carles Puigdemont amb l’expresident Jimmy Carter, declaracions i actes en diversos parlaments europeus, conflictes diplomàtics entre la Generalitat i l’Estat, l’acció exterior del canceller català Raül Romeva o l’insistent treball del Diplocat fins a fins i tot, la foto de Nicolás Madur amb una estelada». Ningú pot negar que Catalunya s’està movent arreu del món per a poder tenir el màxim suport possible.

 

 

Però ara tenim una prova encara més determinant de que el procés s’està seguint molt d’aprop. han sortit a la llum a través de La Vanguardia, els últims documents desclassificats pel Foreign Commonwealth Office (FOC), el Ministeri d’Afers Exteriors del Regne Unit i que mostren que han estat seguint els passos de Catalunya als darrers anys.

És un document de 36 pàgines que té data del 2015 però que gran part de la informació es manté sota el segell de reservada posat que la seva difusió podria “perjudicar les relacions entre Espanya i el Regne Unit”, cosa que actualment no interesa a cap dels dos països.

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.831 suscriptores