Nov 28

Els diaris de Madrid s’inventen un suposat pla de Junqueras per no proclamar la independència

 

FOTO: EL PAIS

FOTO: EL PAIS

Segons la premsa unionista amb seu a Madrid en general i El Confidencial en particular, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, tindria un pla orquestrat que consistiria en no proclamar la independència, sinó guanyar les properes eleccions a Catalunya, amb una llista pròpia i diferenciada del PDC. 

El Confidencial, en aquest sentit, força la maquina i parla de “pla maquiàvelic” de Junqueras, alhora que el considera “molt intel·ligent per portar-ho a terme”. Per tant, segons ells, Junqueras estaria fent teatre i no estaria disposat a convocar un referèndum l’estiu de 2017, ni estaria d’acord amb una independència tan propera, sinó que primer voldria guanyar les eleccions i després actuar a la seva manera, una manera diferenciada al tarannà d’Artur Mas i Carles Puigdemont. I que l’objectiu final seria aconseguir un “pacte fiscal a la basca”, un “acord amb educació” que blindés les competències i la immersió lingüística i, finalment, la consideració de Catalunya com a “nació” a tots els efectes. 

Paral·lelament, el diari destaca la bona relació personal que tenen Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaria, independentment de les seves diferències polítiques. 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.821 suscriptores