Ene 06

Els cursos pre-matrimonials que encara s’ensenyen a l’Espanya profunda… i no tan profunda

El 30% dels enllaços matrimonials celebrats a l’Estat espanyol ‘últim any s’han fet sota el ritu cristià. Per subscriure el protocol catòlic és obligatori complir els preceptes de l’Església, entre ells realitzar un curs prematrimonial d’adaptació de la parella als valors cristians.

La majoria de les parròquies inclouen un curs presencial amb el rector. En grans ciutats com Madrid el més normal és fer-ho a distància amb un manual i unes preguntes tipus test que es retornen després per ‘convalidar’ el curs. N’hi ha prou amb llegir el llibre i contestar correctament el qüestionari de cada capítol. Aquest mètode és molt usat per les parelles no practicants que decideixen casar-se per l’Església per pressió familiar o social.

Es tracta del mètode Ottawa és un text de 1984 reeditat pel Servei de Formació Prematrimonial l’any 1993 i republicat recentment sense retocs ni correccions mitjançant fotocòpies cutres que es distribueixen algunes parròquies. Així, el curs consta de 15 lliçons per fascicles i un test de 20 preguntes al final de cada lliçó. La majoria del text parla de com viure la fe i Déu en parella. Gens que es pugui criticar sense conflicte des de la raó. Nosaltres solament anem a analitzar la part secular, l’ètica cristiana sense components divins. Aquesta que tant agrada a alguns destacar com a ètica exemplar.

Volem compartir amb vosaltres alguns fragments que hem considerat importants.

 

           

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores