Sep 11

EDITORIAL DIADA: L’Estado Español encara no ho sap però votarem

FOTO: EL PAIS

La Diada Nacional de Catalunya d’enguany ha estat la més unitària des de l’inici del procés sobiranista – fins i tot la CUP ha assistit a l’acte institucional del dia 10 – a la vegada que ha estat la més emotiva amb uns parlaments vibrants que demostren la total desconnexió amb el paradigma mental de l’Estado Español i l’absència total de por a les seves amenaces tant individuals com col·lectives.

La resposta del Gobierno de España o del PP – com dirien ells tanto monta, monta tanto – de la mà de Pablo Casado no ha decebut. Una actitud repetitiva consistent en amagar el cap sota l’ala sense ser capaços de veure la realitat. A l’habitual menyspreu intentant minimitzar les espectaculars xifres que s’aconsegueixen Diada rere Diada cal sumar les vergonyoses acusacions caps als manifestants. “Lo más radical de la Sociedad”, “iluminados”, “antisistema” i un llarg etcètera d’improperis és el que han dedicat partits i premsa espanyolista a una ciutadania cívica – així ho destaquen cada any els Mossos d’Esquadra i els serveis de neteja – i democràtica.

Això que en diuen “antisistema” són famílies treballadores que paguen fins l’últim impost a la Hisenda espanyola; són empresaris valents que volen un país nou malgrat l’apocalipsi econòmica que s’encarreguen de vendre des de Madrid; són jubilats que han treballat tota la vida i a qui amenacen de no pagar les pensions mentre malgasten a altres llocs on els seus dirigents ens ataquen per por a perdre la bicoca; són estudiants que volen unes taxes universitàries justes; són persones que han vingut d’altres llocs i que a diferència de molts unionistes s’han integrat al nostre país i volen ser part activa del mateix. En definitiva, tantes i tantes persones fins arribar al milió i molts altres que per diversos motius no podien ser avui a Barcelona que formen el gruix del teixit social, productiu i cultural del país i que cap país seriós s’atreviria a titllar-los de “radicales” o “antisistema”.

I així s’ha reconegut a la premsa internacional. Russia Today ha dedicat un ampli reportatge a la Diada destacant el civisme de la gent i el caràcter festiu, familiar i reivindicatiu de la mobilització. The Guardian no ha fet cas a les manipulacions de xifres del Gobierno de España i ha donat per bones les informacions d’organització i Guardia Urbana. I molts altres mitjans interessats, no només en la Diada, sinó sobretot en el que ara vindrà: el referèndum de l’1 d’Octubre.

Un referèndum amb una Llei aprovada amb majoria absoluta del Parlament de Catalunya i amb moltíssima gent amb ganes d’anar a votar i que així ho manifesten convocatòria rere convocatòria. Al davant un Estado Español totalment sense legitimitat i amb molt poc suport social a Catalunya. Qui es manifesta contra el referèndum? Qui es manifesta por la “Unidad de España”?

Queda clar doncs que Catalunya és una societat madura que vol decidir el seu futur i qui no vulgui fer-ho, qui no vulgui participar del futur del país té tot el dret a fer-ho, simplement s’ha de quedar a casa l’1 d’Octubre. Però que deixin que els que sí volem decidir el futur de Catalunya anem a les urnes amb el mateix civisme d’aquesta Diada i totes les altres mobilitzacions i amb la il·lusió d’exercir un dret democràtic i massiu que cap Llei Internacional – tret de l’espanyola – ens prohibeix. Potser l’Estado Español encara no ho sap però el dia 1 d’Octubre votarem i avui hem demostrat perquè.

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.831 suscriptores