Feb 16

Drets Humans de l’ONU es mostren preocupats per la “Operación Cataluña”

Que les actuacions de l”estat espanyol amb Catalunya vulneren -presumptament-els drets humans no sorprèn ningú. Tant és així, que Alfred-Maurice de Zayas, relator especial de l’ONU en drets humans va enviar una carta el passat 30 de gener a l’ambaixada espanyola a Ginebra i a l’oficina permanent d’Espanya a l’ONU i més organitzacions internacionals. A l’emissiva hi expressava la “preocupació” per la persecució judicial que pateixen els polítics catalans, en referència a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. En aquest sentit, De Zayas recorda a les autoritats espanyoles la importància de permetre la lliure determinació dels pobles per a evitar conflictes.

A més, De Zayas cita un informe seu del 2014 sobre la lliure determinació dels pobles presentat a l’Assemblea General de l’ONU, diu a les autoritats espanyoles que “el referèndum, com el que es va dur a terme al Quebec i a Escòcia, és un mètode fiable per a conèixer l’opinió pública i evitar un consentiment artificial per a garantir l’autenticitat de l’expressió de la voluntat política en un entorn lliure d’amenaces i de l’ús de la força”. 

 

I conclou: “vull expressar la meva preocupació per algunes informacions que continuo rebent sobre una campanya difamatòria denominada ‘operació Catalunya’ contra dirigents polítics catalans que té lloc actualment amb l’objectiu de frenar el procés independentista català”. I acaba recordant, perquè no serveixi de precedent, que “molts conflictes armats des del 1945 tenen relació amb la negació del dret a l’autodeterminació” 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.821 suscriptores