Nov 19

Es dispara el número de dones amb càncer de boca a conseqüència de practicar sexe oral

FOTO: YOUTUBE

FOTO: YOUTUBE

El nombre de dones joves amb càncer d’orofaringe -a la part posterior de la boca- associat a infecció per virus de transmissió sexual (VPH) ha crescut en els últims anys, segons s’ha assenyalat en un estudi exposat al XIV Congrés Anual de la Societat Espanyola de Cirurgia bucal, que s’ha celebrat a Màlaga.

 

 

“Hi ha una nova generació de dones joves, no bevedores i no fumadores, que poden haver contret el VPH per l’exposició a relacions sexuals orals. Se sap que el càncer d’orofaringe per VPH és substancialment més gran en dones que en homes”, ha explicat el doctor Daniel Torres Lagares, professor d’Estomatologia de la Universitat de Sevilla.

 

 A l’estat espanyol, continua “aproximadament el 20 per cent dels càncers d’orofaringe està associat a la infecció per VPH i aquest percentatge té tendència a l’augment. En països com els EUA i Suècia el virus ja s’identifica entre el 70 i el 90 per cent dels casos”. 

 

 Així, doncs, conductes sexuals com el sexe oral o el nombre de parelles sexuals han estat identificades com a factor de risc per al desenvolupament de tumors orofaringis per infecció de VPH, segons un estudi publicat al setembre a la revista “Community Dentistry and Oral Epidemiology”.

 

Quant a les conseqüències, el VPH fa que les cèl·lules d’algunes zones de la cavitat bucal es tornin anormals, si bé en el 90 per cent dels casos l’organisme combat de forma natural la infecció, encara que, si persisteix, sol trigar anys a evolucionar a la formació de una neoplàsia.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores