Nov 29

Es desvetllen els darrers contactes d’Arenas amb Bárcenas

 

FOTO: CONFIDENCIAL DIGITAL

FOTO: CONFIDENCIAL DIGITAL

El sotssecretari del PP per a assumptes territorials i expresident d’Andalusia, Javier Arenas, va demanar a l’ex tresorer del Partit Popular Luis Bárcenas que tinguñes “compació” durant la seva declaració davant la Secció Segona de la Sala penal que jutja el ‘cas Gürtel’. Fonts properes a l’entorn de l’ex tresorer afirmen que Javier Arenas “va utilitzar un intermediari” per realitzar l’acostament un mes abans de l’inici del judici de la trama Gürtel amb la finalitat de “suavitzar i mitigar” els efectes de poguessin tenir les declaracions de Bárcenas.

En aquest moment, a principis de setembre, Javier Arenas va enviar un escrit a l’Audiència Nacional per recórrer la seva presència com a testimoni en el judici de la Gürtel. En el seu descàrrec, el sotssecretari del PP per a assumptes territorials va assegurar que els advocats de Bárcenas “havien comès nombrosos errors” de forma i, en aquest sentit, cita, per exemple, les dates en les quals se li esmenta com a secretari general del Partit Popular.

Però només això, sinó que també va negar que dirigís el comitè de campanya de les eleccions municipals de 2003, un dels comicis sota sospita. “No vaig ser coordinador de campanya en aquestes eleccions i no vaig formar part d’aquest comitè”, va assegurar Arenas, que per provar-ho va aportar diversos documents a la sala. “Mai en els últims 25 anys del PP s’ha procedit a nomenar com a director de campanya al secretari general del partit”, apuntilló en el seu escrit.

 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.821 suscriptores