Feb 15

Cultura de l’esforç espanyola: Va cobrar durant 20 anys la pensió de l’àvia morta

Segons ha informat l’edició de La Razón d’Andalusia, la Policia Nacional ha detingut a Màlaga a un home que va cobrar durant gairebé 20 anys la pensió de la seva àvia morta, defraudant 200.000 euros a la Seguretat Social. El cos policial espanyol l’ha detingut per un -presumpte- delicte de frau mitjançant el cobrament indegut i continuat d’una pensió a favor d’un familiar mort.

La recerca es va iniciar quan la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) va detectar que es continuava abonant mensualment la pensió a una dona que va morir l’any 1998. Segons les investigacions, el seu nét va extreure els fons del compte corrent en caixers automàtics usant la llibreta d’estalvis de la difunta; tot això amb el coneixement de la parella de l’home, també detinguda.

La denúncia d’una entitat bancària va iniciar a la recerca, segons han informat des de la Policia Nacional en un comunicat. Una reclamació de la Tresoreria General de la Seguretat Social a una entitat bancària, en la qual exigia l’import abonat erròniament en concepte de pensió a favor d’una persona morta anys enrere, va donar motiu a la denúncia de la interventora de la referida entitat a causa que algú havia estat retirant els fons de l’explica destinatària de la pensió.

Els reintegraments de diners del citat compte d’estalvis s’haurien fet sempre en caixers automàtics, mai en finestreta, en diverses sucursals de l’entitat a Màlaga capital, des de 1998 i fins a novembre de 2015, i mitjançant la llibreta d’estalvis de la difunta que requeria un codi pin per poder operar amb la mateixa.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.817 suscriptores