Ene 09

Com a l’any 39: Un coronel de l’Ejército amenaça amb anar «porta a porta»

El coronel Manuel Sánchez Corbí, excap d’operacions secretes contra ETA, ha concedit una entrevista a la revista Interview per parlar de la situació a Catalunya. 

 

Segons Sánchez Corbi, a Catalunya no hi ha violència, de moment: «Ara estem a la part dels escarnis. Si s’avança, el següent punt són els còctels Molotov; el seguent punt, els explosius». En aquest moment, va ser quan el coronel va apujar el to i van començar les amenaces: «tots els que fan escarnis, que van tirar pedres o cadires… estan sent cridats per la justícia. Es pensaven que tot valia? Doncs no tot valia. No val tot eh?». Els qui van penjar imatges i vídeos amb enfrontaments amb la policia també seran investigats. 

 

Les notícies s’enten millor si es comparen amb altres. I cal saber que Sáncehz Corbí, l’any 1997 va ser condemnat a quatre anys de presó i a sis d’inhabilitació per tortures a un detingut el 1992. L’any 1998, el Tribunal Supremo va rebaixar a tant sols un any la pena de presó i un any després, amb el primer govern de José María Aznar, va ser indultat. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.833 suscriptores