Oct 18

Colau exigeix a les JERC i a les JNC que demanin disculpes per no respectar Franco al Born

El partit polític que representa Ada Colau, Barcelona en Comú (BComú-Podem) ha sol·licitat als grups independentistes d’ERC i CiU que les seves joventuts (JERC i JNC, respectivament) demanin perdó per -al seu entendre- causar aldarulls aquest dilluns davant l’exposició amb simbologia franquista que ha tingut lloc al Born Centre de Cultura i Memòria.

 

En un comunicat, el partit de l’expresidenta de la PAH ha considerat “intolerable” que les JERC i la JNC cridessin “feixistes” davant la mostra, inaugurada aquest dilluns. Els nacionalistes s’han defensat dient que cridaven aquestes consignes en memòria de les víctimes del feixisme. 

 

Per acabar, l’equip de govern d’Ada Colau explica que es sa el debat sobre la conveniència o no de l’exposició de les estàtues però “utilitzant arguments que aprofundeixin justament amb la ciutadania sense demagògia partidista en un debat públic i imprescindible”. I també convida “a tots els barcelonins i barcelonines i a tots els partits polítics a visitar l’exposició, a participar en el debat ciutadà serè sobre la impunitat del franquisme”.