Nov 29

Ciudadanos indemnitza la cap de premsa de Rivera i s’estalvia el judici per assetjament

 

FOTO: EL VENTANO

FOTO: EL VENTANO

Segons informa el diari El Mundo, la demanda presentada en els jutjats socials de Barcelona per Inma Lucas, l’ex cap de premsa del capdavanter de Ciudadanos (C’s) Albert Rivera, contra el partit per un presumpte assetjament laboral ha acabat amb un acord extrajudicial pel qual la periodista rebrà uns 150.000 euros d’indemnització com a acomiadament improcedent i el partit evita el judici. A mitjans de juliol de 2015, el metge va donar la baixa laboral a Lucas per risc en el seu embaràs de bessons, per la qual cosa el partit va contractar a una altra persona per realitzar les tasques de premsa de Rivera en les campanyes electorals autonòmiques i generals. No va ser fins a maig passat quan Lucas es va reincorporar al treball però no en el càrrec que tenia anteriorment sinó que va ser enviada a exercir tasques de premsa i comunicació en el grup municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

Després de diversos mesos en el càrrec, Lucas va deixar el partit però va presentar una demanda contra C’s i contra tres dels seus membres: Albert Rivera, el sotssecretari general José Manuel Villegas i el secretari general Fernando de Páramo. Considerava que els tres “van elaborar una estratègia conjunta per defenestrar professional i laboralment a la treballadora amb el propòsit que abandonés voluntàriament el seu lloc de treball i renunciés a una reincorporació de les seves funcions”. Per això indica que li van assignar “funcions irrellevants” des de la seva volta al treball i la hi “va humiliar personal i professionalment”, segons avança El Periódico de Catalunya.

La demanda indica que abans de reincorporar-se, la treballadora va rebre la proposta de traslladar-se a Madrid a un nou càrrec en el partit, encara que aquesta oferta no es va concretar a la seva volta i finalment va ser destinada a l’Ajuntament de Barcelona com a cap de premsa. L’advocat de Lucas, Àlex Fontelles, va confirmar l’acord encara que va deixar clar que no podia parlar de l’assumpte.

Fuentes de l’adreça de Ciutadans van afirmar a aquest mitjà que “és un tema d’un treballador del partit. Va haver-hi unes diferències en la relació laboral i al final es va optar per l’acomiadament. És un tema judicial que han portat els advocats i hi ha hagut un acord entre les parts. Tot el contingut de la demanda és fals per això es va retirar”, informa Raúl Piña.

 

INFORMA : EL MUNDO

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.807 suscriptores