Ene 14

Gran feina dels advocats gironins de l’1O que aconsegueixen això que semblava impossible

Un grup d’advocats voluntaris adscrits al Col·legi d’Advocats d’aquesta ciutat, van presentar una querella conjunta que agrupa més de 200 denunciants que van patir la violència extrema de les càrregues de l’1 d’octubre als diferents col·legis electorals de la zona. Tots els afectats han passat el corresponent reconeixement mèdic davant dels forenses i també s’ha aconseguit identificar una trentena dels policies que van estar en l’operatiu. En aquest sentit, un dels advocats voluntaris, l’Albert Carreras, assegura que el procediment està sent normal i no contempla el sobresseiment de la causa.

Tot i això, lamenta Carreras, s’estan identificant només els responsables operatius, per culpa de les trabes que posa el Ministeri d’Interior liderat per Juan Ignacio Zoido, que ha respost a les diligències que ha requerit el jutjat, però amb moltes reticències a dir quins eren els agents concrets que van actuar. Així, el que volen els advocats és el nom de l’agent a partir del número d’identificació policial de cadascun d’ells que veiem a través de les imatges», i no els caps de l’operatiu i els responsables, insisteix Carreras.

 

http://www.elpunt.cat

El Gobierno d’España no diu quins agents estaven destinats a cada col·legi, sinó que només ha facilitat la identitat dels tres màxims responsables i l’origen de la unitat. Per exemple, els policies que van actuar al Col·legi Verd sabem que són de Saragossa, però només estan identificats tres caps operatius.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.829 suscriptores