Nov 09

Belén Esteban cau en desgracia i l’aparten de Telecinco

Per sisena setmana consecutiva Tu Cara Me Suena, programa d’entreteniment d’Antena 3, s’ha imposat al seu principal rival a la franja, Salvame Deluxe de Telecinco. I amb aquesta dada, David Lozano assegura aquest 6 de novembre de 2016 a ‘ESdiario’ que es pot certificar ja sense por a equivocar-se que ha perdut definitivament l’hegemonia de la nit dels divendres

D’aquesta manera, el concurs musical de Atresmedia puja 8 desenes pel que fa a la setmana anterior i s’anota un imponent 23.3% de share de pantalla amb un total de 3.249.000 espectadors

Molt lluny es quedava el programa de Jorge Javier Vázquez en quota de pantalla i teleespectadors. D’aquesta forma, Telecinco registrava un 18,8% de share amb 2.198.000 espectadors, més d’un milió menys que la competència i això que aquest divendres aprofitava l’estirada del Retrobament d’Operació Triomfo comptant amb la presència de Carlos Lozano.

La situació de pèrdua d’audiència preocupa molt als despatxos de Mediaset. Així que el debat està obert entorn de l’esgotament del seu model televisiu (explotar el cor i retroalimentar-ho amb polèmiques d’altres programes de la cadena tipus Gran Germà o Supervivents) i comencen a sorgir dubtes i fins i tot a dissenyar un “pla b”.

Bé és cert que per 26 mes consecutiu Telecinco ha liderat el rànquing mensual d’audiències, però a l’octubre ha vist com a Antena 3 li retallava sensiblement les distància. Un avís en tota regla. El públic, almenys les nits de finalització de setmana, comença a demandar un producte “més amable i familiar”

Salvame Deluxe no només es va veure avançat aquest divendres per La teva cara em sona, l’espai rosa va quedar relegat al cinquè lloc del rànquing del dia per darrere dels Informatius de la seva pròpia cadena o el consolidat concurs Pasapalabra, entre uns altres.

De moment ja hi ha qui ha pagat els plats trencats en el sentit d’un canvi que pot interpretar-se com la consciència plena en Mediaset que els espectadors comencen a cansar-se ja de determinats rostres i personatges televisius, ens referim a Belén Esteban.

La princesa del poble vivia aquesta setmana un nou capítol d’enfrontament arran d’unes explosives declaracions contra ella a una revista de la seva exrepresentante Toño Sanchís. Sanchís havia arribat fins i tot a afirmar que Esteban hauria estat enamorada d’ell.

Un ingredient perfecte perquè la princesa del poble hagués regnat en la nit televisiva amb els seus minuts de glòria en el Deluxe. Els va tenir, va tenir temps de donar complerta rèplica al seu odiat exrepresentante, però ho va fer en l’hora de menys consum televisiu, ben entrada ja la matinada.

Un fet insòlit i que marca un abans i un després en el futur de Belén Esteban i el que ella significa en la idea de televisió de Telecinco. S’està reajustat Mediaset a un futur canvi de model televisiu?

En uns altres temps, l’Esteban hagués obert el programa i ocupat gran part d’ell. Ara ha quedat relegada, gairebé apartada. Els comptes comencen a no sortir.