Oct 15

Artur Mas i les seves dures – i merescudes- paraules contra l’Estat espanyol a l’homenatge a Companys

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, durant els actes d’homenatge a l’expresident de Catalunya, Llúis Companys, que fa 76 anys que fou afusellat per la dictudura franquista, ha denunciat que a l’Estat espanyol “l’ombra del franquisme continua sent molt allargada”. 

“Quan un Estat jutja gent demòcrata i pacífica per escoltar el poble i demanar a la gent que s’expressi en llibertat, demostra que l’ombra de Franco és molt allargada”, ha assegurat l’expresident, afegint que Catalunya té dret a decidir el seu futur i a ser un nou Estat independent. 

“Nosaltres som la gent del diàleg i el pacte, com és tradicional en la història col·lectiva de Catalunya, però també som la gent determinada perquè aquest camí cap a la llibertat és faci, i es faci fins al final”, ha advertit. En aquest sentit, ha afirmat que “no hem d’abaixar el cap ni renunciar als nostres objectius, malgrat les negatives”. El ‘no’ de l’Estat espanyol no significa ni abaixar el cap, ni renunciar, sinó que significa reunir més energia i fermesa per al nostre anhel i per seguir endavant”, ha acabat.