Jul 26

Aquests són els motius pels quals la reina espanyola està distanciada de la seva sogra

Molta gent no suporta a la seva sogra, i la Reina Letizia no és una excepció. Ella mateixa i la pròpia Reina Sofia han dit que són dos persones molt diferents, com pols oposats. Diuen que tenen dos maneres bones de fer el bé per Espanya. La veritat és que aquests són els 5 punts més decisius pels quals Letizia i Sofia estan tan distanciades:

1.La gelosia de donya Sofia amb la mare de Letizia

Malgrat ser veïnes i que donya Sofia viu en Sarsuela a mig quilòmetre del Pavelló del Príncep, residència dels Reis, quan Felipe VI i la seva dona viatgen fora de Madrid, criden a la mare de Letizia, Paloma Rocasolano, perquè es quedi amb la Princesa d’Astúries i la infanta Sofia. Encara que pot sonar rar, ja que els Reis tenen servei per cuidar perfectament de les nenes, que a més ja tenen 11 i 10 anys respectivament, Letizia prefereix que sigui mare la que es quedi al càrrec.

 

2.El cas Nóos i Cristina

Aquesta és una de les qüestions que més distància va posar entre les dues reines. Letizia es posiciona al costat del seu marit, Felipe VI, i no vol tenir cap tipus de relació amb la infanta Cristina i el seu marit. Però donya Sofia, que és mare i àvia a més de Reina, li va demanar al seu fill que li retornés les seves funcions institucionals a la exduquessa de Palma després de quedar aquesta absolta amb la sentència del tribunal de Balears. El Rei es va negar.

 

 

3.Les boletes de anís de l’àvia

Una de les coses que més cuida Letizia en el seu paper de mare és l’alimentació de les seves dues filles. La Princesa d’Astúries i la infanta Sofia segueixen una dieta sana i natural, completa en tots els sentits, però que la seva mare vigila amb molta cura. La reina Sofia no comparteix aquest criteri, i encara que sí està d’acord en què les nenes han de menjar sa, també pensa que amb deu i onze anys han de gaudir, de tant en tant, d’algun capritx. La mare de Felipe VI sempre porta uns caramels de anís en la bossa -les típiques boletes blanques de tota la vida- i quan la Reina es donava la volta, les repartia entre les seves dues nétes.

 

4.Suport a Marichalar

Quan en 2007 es va anunciar el ‘cessament temporal’ de la convivència entre la infanta Elena i Jaime de Marichalar, els Borbó es van bolcar per complet en la duquessa de Lugo. Tots menys Letizia. La llavors encara Princesa d’Astúries es va posar del costat de Jaime de Marichalar, amb el qual segueix mantenint una bona amistat. Això va provocar un gran distanciament amb la seva cunyada i també amb la seva sogra, que té un concepte molt arrelat de la família i no va arribar a comprendre la posició presa per la seva nora. A don Joan Carlos tampoc va deure agradar-li la postura de Letizia, perquè l’actual Rei emèrit mai va ocultar la seva falta de simpatia per Marichalar; alguna cosa semblat li ha succeït amb la seva nora.

 

 

5.Poca sintonia amb els grecs

Si Letizia no sent cap afinitat amb la família de don Joan Carlos, els Zurita i els Gómez-Acebo, menys relació té encara amb els parents de donya Sofia. Mentre que el Felipe VI segueix acudint, en moltes menys ocasions que abans d’estar casat amb Letizia, a algun esdeveniment familiar, l’actual Reina prefereix no aparèixer més que el just i necessari.

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.832 suscriptores