Oct 07

Aquest premi Nobel avala la DUI perquè Catalunya seria viable econòmicament

El Premi Nobel d’Economia Joseph I. Stiglitz, ha visitat Barcelona amb motiu de la publicació del seu últim llibre, titulat “L’euro. Com la momenda comuna amenaça el futur d’Europa” i ha aprofitat per explicar que “avui  Catalunya seria viable econòmicament si fos independent, encara que la seva sobirania tindria conseqüències polítiques molt importants a tota Europa”. Per exemple, Islàndia és un cas semblant de com un país molt petit pot ser viable fora d’Europa, ha assegurat. 

A més ha afegit que en un “actual entorn de globalització és més fàcil que països petits puguin funcionar bé de forma independent”. Per tant, a la pregunta de si una Catalunya independent seria viable econòmicament, Stiglitz és clar: “En l’actual context d’obertura de mercat jo crec que sí, que clarament una Catalunya independent seria molt factible”.

 

A més ha deixat clares les conseqüències que tindria aquesta decisió per Espanya i al conjunt d’Europa ja que una possible independència implicaria la reorganització dels estats-nació que van néixer al segle XIX.

 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.818 suscriptores