Ene 12

Albert Rivera assegura que farà fora Mariano Rajoy

 

FOTO: LA VANGUARDIA

FOTO: LA VANGUARDIA

El pacte d’investidura entre el PP i Ciudadanos o entre Mariano Rajoy i Albert Rivera incloïa, entre altres punts, la limitació a dos mandats del President del Govern espanyol mesura que els taronges pretenen instaurar mitjançant una reforma de la Llei de Govern.

Durant la seva primera roda de premsa d’Albert Rivera d’aquest 2017, en ser preguntat si, més enllà de la reforma legal, existia un “compromís polític” per part de Mariano Rajoy perquè la present sigui la seva última legislatura en la prefectura de l’Executiu, ha contestat amb un contundént “sí”. 

La setmana passada, el sotssecretari general dels populars, Fernando Martínez Maillo, va parlar de la possibilitat que Rajoy concorregués a un tercer mandat i va afirmar que el PP sabia el què havia signat amb Ciutadans. La resposta des del bàndol taronja no es va fer esperar i va arribar, en declaracions als informatius de esRadio, per part del secretari general del grup parlamentari, Miguel Gutierrez: “Hi ha una limitació de mandats que ja va observar el PP en el cas del senyor Aznar o el PSOE en el cas del senyor Rodríguez Zapatero, que efectivament no està regulat legalment, i el que nosaltres volem fer en aquest acord és regular-ho”.

Segons fonts internes de Ciudadanos, creuen que Rajoy no optaria a un tercer mandat si la present legislatura s’allarga fins als quatre anys o almenys tres anys. En canvi, consideren que en cas d’una interrupció de la legislatura pel motiu que fos (moció de censura, etc.) Rajoy sí que aspiraria a un nou i tercer mandat.

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.805 suscriptores