Ene 08

Això és el que has de respondre quan algun friki espanyolista et digui “Yo soy de Tabarnia”

Des de fa unes setmanes, les xarxes socials van plenes del concepte TABARNIA. Tabarnia és una zona inventada que comprèn la demarcació de Barcelona i de Tarragona i els impulsors del qual preten separar-se de Catalunya i continuar sent espanyols dins d’una Espanya unida amb una Catalunya independent. Els tabarnesos, votants del club de l’article 155, van començar el projecte com una broma comparant l’argument de l’independentisme de la zona productiva (Catalunya) i la zona subsidiada (España) amb la -segons ells- realitat catalana: Tabarnia (zona productiva) i ‘Tractoria’ (zona rural subsidiada).

 

Tot i això, el que va començar com aquesta broma ha anat prenent forma i alguns -no se sap si per l’eufòria nadalenca- volen demanar al Gobierno d’España la creació d’una nova Comunitat Autònoma com ho van fer la Comunitat de Madrid o Castilla Leon (Castilla La Vieja) o fins i tot un estat independent. 

El que no saben, perquè no coneixen la llei o perquè tampoc tenen ganes de fer-ho, és que no compleixen els requisits de l’article 10.2 de la Carta de Nacions Unides, com sí que ho compleix Catalunya. Dit d’una altra manera, Catalunya té dret a l’autodeterminació, Tabàrnia no. Catalunya és un poble. Tabàrnia no. Els precedents històrics estableixen, en aquest sentit, que perquè un poble tingui dret a l’autodeterminació ha de tenir llengua pròpia, cultura pròpia i ser un poble oprimit. Catalunya reuneix els tres requisits. Tabàrnia ni un. 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.827 suscriptores