May 29

Així van requisar l’estelada a un seguidor del F.C.Barcelona

“No vaig poder entrar. Em van requisar dues estelades, un xiulet i l’entrada”. Aquestes són les paraules d’n Francesc, de Reus, que recull el diari El Nacional i que explica que tampoc va poder entrar a veure la final de la Copa del Rei aquest dissabte al Vicente Calderón. L’afectat anava amb quatre amics a veure el partit i, just quan s’apropava a l’accés de l’estadi, es va penjar l’estelada al coll. 

 

Els seus companys van poder entrar, però ell es va quedar a fora perquè la policia nacional li va negar l’entrada. El van escorcollar, li van fer llençar les estelades, el xiulet i li van requisar la bandera. “Tot el meu pack violent costava 5 euros”, explica en Francesc al citat mitjà de comunicació. En aquell moment un dels policies li va dir que el denunciaria per desacatament a l’autoritat i li va fer una fotografia amb el mòbil. 

En Francesc -que ja s’ha posat en contacte amb l’associació Drets per denunciar els fets- només arribar, el policia de la porta ja li va dir que no podia entrar ni amb el xiulet ni amb l’estelada. En Francesc va replicar que era una bandera acceptada per la comissió d’Antiviolència i que no estava prohibida i que l’agent no podia decidir sobre la bandera.

Va ser llavors quan van aparèixer dos policies més. Un li va fer una fotografia amb el mòbil, li va requisar el DNI i l’entrada i va dir que el denunciaria per desacatament a l’autoritat. Mentrestant, l’altre li va obrir les cames i el va escorcollar. Va ser llavors quan li van dir: “Se t’ha acabat el futbol”.

 

Mentrestant els seus companys continuaven a l’entrada i ell els va cridar per dir-los que li havien pres l’entada i no podia entrar. Va ser llavors quan un dels policies li va cridar l’atenció: “Quan et dirigeixis a mi, parles en castellà”, i ell es va encarar amb l’agent dient-li que parlava amb els amics i no pas amb ell. 

 

 

Subscriu-te a les nostres notícies

Introdueix el teu correu electrònic per rebre les notícies de Per Catalunya

Únete a otros 1.827 suscriptores

1 ping

  1. […] Així van requisar l’estelada a un seguidor del F.C.Barcelona (En Català) […]

Los comentarios han sido desactivados.