Oct 08

Ada Colau evidencia la seva mala gestió i anuncia un nou retard en les obres de la plaça de les Glòries

Nou revés per la popularitat d’Ada Colau i el seu equip de govern municipal. L’important obra farònica -començada pel govern de Trias- consistent en la construcció dels túnels de la plaça de les Glòries en la seva primera fase (concretament, entre els carrers Castillejos i Badajoz) havien d’estar enllestides -a priori- l’any que ve. Tot i això, ara hi haurà un retard de 18 mesos. 

La direcció de l’empresa pública Barcelona Infraestructures Municipals (Bimsa) ho ha fet saber a l’Ajuntament al·legant raons de complexitat tècinica de les obres del pas subterrarni, que passa per sota dels altres quatre túntels (un ramal d’Adif, dós línies de Rodalies i una de metro). Així, doncs, els tècinics especialitzats hauran de perforar un metro i mig més del que estava previst, per sota del nivell freàtic. 

Aquestes dificultats de logística podrien comprtar un sobrecost d’aquesta infraestructura, que es va pressupostar en 90 milions en una fase inicial i en 170 milions en total. I es desconeix la data de finalització de les obres, tal com va apuntar la tinent d’alcalde en Urbansime, Janet Sanz, que no es va atrevir a fixar-ne cap.