Oct 28

4 anys de lluita per aconseguir la pensió del seu fill

FOTO: LA CIUTAT DEL BAIX PENEDES

FOTO: LA CIUTAT DEL BAIX PENEDES

Avui us volem explicar -perquè ens sembla interessant- el cas de l’Aurora García. L’Aurora és mare d’en Ferran Claramunt, que porta lluitant quatre anys amb l’objectiu que es reconegui al seu fill la “pensió de tercera persona” que és per llei. En Ferran té TDA, amb discapacitat intel·lectual amb una minusvàlua del 83% i una discapacitat amb barem de tercera persona, reconegut pel tribunal mèdic de Tarragona des de l’any 2012. 

 

Ara bé, aquesta discapacitat amb barem de tercera persona i de grau 2 de dependència, reconeguda per la Generalitat, no li reconeixen des de Serveis Socials de l’ajuntament de Cunit ni pel Cönsell Comarcal. De fet, incomprensiblement per a tothom i injustament, li diuen que no li correspon tot i tenir els papers que ho acrediten. 

 

Amb tot,  l’Aurora -cansada de la situació de negatives- va enviar una carta a la Generalitat explicant el seu cas, però novament i -de nou incomprensiblement- la van derivar a Benestar Social i Família. Els anys passen i també per un error, Aurora perd el PIRMI que estava cobrant, quedant-se només mare i fill amb 460 euros que era la paga del Ferran.

 

A sobre, per si no fóra poc, durant l’última visita que Aurora i Ferran tenen amb l’assistenta social de l’ajuntament de Cunit va ser el 22 de gener d’aquest any, en la que l’assistenta li diu textualment “si tienes un hijo discapacitado no es mi problema”. Evidentment, l’Aurora es va indignadar perque el seu fill té una incapacitat però no és sord, i va sortir d’allà convençuda que ha de continuar lluitant i aconseguir el que és just i la Llei reconeix. De manera que va anar a l’oficina de Benestar social i Família del Vendrell, derivada pel Ventall on li van indicar que aquesta pensió li corresponia i allà va fer una instància a la Generalitat conforme havia de cobrar des de novembre de 2012 fins al 2016 la pensió amb caràcter retroactiu, ja que concorrien els requisits establerts legalment i, per tant, n’era beneficiària. 

Sorprenentment, la Generalitat tampoc va donar una resoposta positiva i li va dir al cap d’un temps amb una carta que “si en tres o quatre mesos no reben resposta, torni a l’oficina”. Amb això, l’Aurora estava convençuda que Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, la podia ajudar, de manera que es va posar en contacte amb ella per Facebook i Carme Forcadell li va dir que li enviés un e-mail personalment a ella.  

Bones notíices però a mitges: li concedeixen el barem de tercera persona  però només amb caràcter retroactiu des del novembre de 2015, és a dir, dos mesos.

L’Aurora no es dóna per vençuda.